Областният управител на Кърджали: Водата в Крумовград е само за битови нужди

0
434

Водата в Крумовград е само за битови нужди, проблемът с електрозахранването е разрешен на цялата територия в област Кърджали. Това каза за „Фокус“ областният управител Илия Илиев, по отношение на зимната обстановка в областта.

„На територията на областта няма затворени пътища, всички са почистени, няма и населени места без достъп до тях”, заяви той като уточни, че където е имало пропадане от пътищата, както по националната пътна мрежа, така и по общинската, са направени обходни маршрути. „До днес на обяд само две населени места бяха с нарушено електрозахранване, от вчерашните 15, но проблемът вече е отстранен”, подчерта той.

По думите му, няма населени места без вода на територията на областта. В община Крумовград, където имаше скъсана дига на река Крумовица и беше наводнила помпени станции, след като нивото на водата е спаднало, екипи на ”Пожарна безопасност на населението” и на ВиК започнаха да подсушават самите станции.

Водата в Крумовград е само за битови нужди, защото кладенците бяха залети, това ще се разгласи из населението”, поясни той. Илиев заяви, че водата на реките спаднали, язовир Кърджали има свободен обем и не изпуска вода, за да може другите два язовира да се нормализират. „Има седем метра от преливен ръб воден обем”, уточни Илия Илиев.

„В язовир Студен кладенец, който за вчера притокът беше 2600 кубически метра в секунда. по днешна информация е около 167 кубически метра в секунда. Имаше две отворени клапи на този язовир. Днес на обяд и втората беше затворена”, добави областният управител.

Той подчерта, че всички пътища са обработени в химикали и опесъчени от републиканската пътна мрежа, всички пътища са отворени от общинската. „Само едно училище в Община Момчилград, в което няма да се провежда учебен процес, всички други работят. Той уточни, че котелното помещение е било наводнено и училището не е могло да се отоплява.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук