Free Porn
xbporn
събота, септември 28, 2024
Google search engine
дом Топ Не пътувайте сами в Египет, съветва Външно

Не пътувайте сами в Египет, съветва Външно

0
1025

Българските граждани да не предприемат самостоятелни туристически пътувания на територията на Египет. Тази препоръка отправят от Министерство на външните работи към сънародниците ни, които пътуват или пребивават в страната.

От Външно съветват тези, които вече са направили резервации за пътуване до Египет с цел туризъм, да осъществяват пътуването си само чрез лицензирани туроператори.

От министерството уведомяват, че след извършените вчера атентати в Египет, в цялата страна е въведено извънредно положение за срок от три месеца. Президентът е разпоредил всички служби по сигурността в страната да бъдат поставени в състояние на повишена готовност и да засилят мерките за сигурност на обекти и съоръжения с национално значение. Президентът е наредил също да бъдат задържани и изправени пред правосъдието извършители и съучастници в атентатите.

Във връзка със засилената терористична дейност и извънредното положение, от Външно призовават също българите да не напускат туристическите селища, в които са настанени. Препоръчва се да се въздържат от посещения на туристически обекти извън тях. Не се препоръчва да се посещават църкви и джамии, както и места със струпване на хора като търговски молове, концертни зали, стадиони.

От ведомството обръщат внимание, че при извънредно положение полицията може да извършва арести без съдебно решение. Освен това има право по своя преценка да претърсва домовете на гражданите.

Сънародниците ни трябва да спазват стриктно разпорежданията на местните органи за сигурност и полицията. Не трябва да влизат в спор и пререкания с техните представители. В случай на инцидент с органите за сигурност се препоръчва да се търси незабавна връзка с посолството ни в Кайро.

От Външно препоръчват също да се спазват стриктно общите препоръки за пътуване в Египет, които са публикувани на страницата на министерството.

Контакти на посолството на Република България в Арабска република Египет:

Адрес: 6, El Malek El Afdal Str. Zamalek, Cairo, Egypt

Тел.: +20 2 273 630 25; +20 2 273 660 77

Дежурен телефон в извънработно време: + 20 122 317 1991

E-mail: Embassy.Cairo@mfa.bg

/нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук