Миков: Демографската катастрофа обрича българската нация на изчезване

0
1216

За демографсата катастрофа мисля, че все по-безпощадно ясно става, че тя обрича българската нация в не много дългосрочен план на изчезване. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по време на срещата-разговор по повод навършването на 25 години от приемането на Конституцията на Република България и 70 години от обявяването на България за Република.

„Смятам, че Конституцията и нейната роля за прехода е огромна. Тя беше тълкувана в началото като недемократична, често беше обвинявана в тези 25 години, че е извор на всички проблеми“, каза той. По думите му, тя е показала в практиката,че дава много добри решения на всички проблеми на държавното устройство и управление, особено в моментите на политически и парламентарни кризи.

„Тя много добре очертава разделението на властите, примерния баланс между тях, но това явно не устройва онези, които искат да подчинят държавата на личните си амбиции, като често нарушават тези баланси в своя полза“, посочи той. По думите му, Конституцията е устойчив и демократичен ориентир. Той отбеляза, че и днешната ПГ на БСП и в ръководството на партията са убедени, че в нея все още има потенциала да продължи да го прави и занапред.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук