Лиляна Павлова поиска сделката за „Царските конюшни“ да бъде обявена за нищожна

0
1144

Софийски градски съд да обяви за нищожни договорите за продажба на земята под „царските конюшни“ – това е поискал министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Искането е внесено вчера в съда.

Малко преди да съобщи това от БСП поискаха от вътрешния министър Румяна Бъчварова да отговори на въпрос за ролята и в тази сделка. Бъчварова отново отрече да е давала положително становище за продажбата. Съдебният иск на строителното министерство е срещу областния управител Веселин Пенев и собственика на фирмата, купил 7 декара от „Царските конюшни“.

Лиляна Павлова, министър на Регионалното развитие и благоустройството: Анализът на документите обаче показва, че считаме, че този областен управител не е имал правомощия еднолично и самостоятелно да се разпорежда с имота и не е налице хипотезата за прехвърляне, продажба или ликвидиране на съсобственост от името на държавата към тези частни лица. Считаме , че е налице категорично ощетяване на финансовия, на държавния интерес, на публичния и обществения интерес./БНТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук