Ледът лекува болни стави

0
1301

Щадете ставите си. Хората, които се опитват по различни начини да “разработят” болната става, всъщност правят голяма грешка. Особено тежки последствия това “лечение” може да има при коксартроза – поражение на тазобедрената става. Бягането, продължителните разходки, лечебната физкултура, карането на колело, пълзенето по колене и ударите по ставата, вместо полза, водят до нейното по-нататъшно разрушаване.

Ако използвате бастун, можете да забавите протичането на болестта и да облекчите работата на ставата.
Бъдете внимателни и с физиотерапията! Лазерът, ултразвукът, токовете с висока честота, електрическите полета и т.н. не трябва да се прилагат в случаите, когато в ставата се появява течност или засилваща се болка.

Физиотерапията може да се провежда само когато ставата не е възпалена. Що се отнася до масажа, то болната става може да се масажира, но много внимателно, за да не се предизвикат възпаления на тъканите й (артрит).

Вместо топлинните процедури при изостряне на артрозата се препоръчва да се използва изстудяване. Поставете върху болната става за 20 минути хавлиена кърпа, а върху нея – пакет с лед. Студеното намалява отока, облекчава болката и подобрява кръвообращението./Ретро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук