Кожарева говори с министрите и тази седмица, МВР остава под въпрос

0
34

Разговорите между новия служебен премиер – Горца Грънчарова, и досегашните министри в кабинета „Главчев“ продължават.

Грънчарова-Кожарева говори както с министрите, така и с „други експерти“, подчерта самата тя в първото ѝ изявление след като президентът ѝ връчи мандата.

Още в петък започнаха разговорите със служебните министри, а доста от тях заявиха готовност да продължат работата си и във втория за годината служебен кабинет.

Калин Стоянов, който се срещна с Кожарева в събота, обяви, че служебният премиер е под натиск. Стоянов по-скоро няма да бъде част от новия състав на МС, а за МВР министър бе спрегнато името на Иван Демерджиев, който вече изпълняваше тази роля.

Във Фейсбук Демерджиев написа:

Благодаря на някои хора, че толкова ясно и истерично показват ужаса си, че е възможно да се върна в МВР. Разбирам страха им, но нито мога, нито искам да им помогна в това отношение! Толкова са уплашени, че дори не проумяват каква услуга ми правят като поднасят в кафевите си сайтове отдавна претоплени и очевидно безперспективни „новини“! Подценява се интелигентността на публиката, което е грешка! Когато те атакуват хора, станали символ на корупцията и беззаконието, тези хора показват ясно, че не си като тях и ги е страх от теб, защото нито могат да те купят, нито да те уплашат! Дерзайте господа! До скорошни срещи!

Досега разговори Кожарева е провела още с министъра на финансите и на правосъдието.

А днес в 12 ч. Мария Павлова пристига в  Благоевград, където официално ще открие нов офис на Агенцията по вписванията (АВ) в града. На събитието ще присъства и изпълнителният директор на АВ Даниела Митева.

Очаква се Павлова да даде повече информация как са преминали разговорите и каква е нагласата ѝ за оставане в новия кабинет.

Той трябва да бъде сформиран до 19 август. От днес депутатите излизат в лятна ваканция, която се очаква да бъде прекъсната на 20 август, за да може служебният кабинет да се закълне.

50-ото Народно събрание започна работа на 19 юни. Депутатите имаха 38 работни дни и проведоха 22 заседания.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук