КОГА СОЦИАЛНИТЕ ЩЕ СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА С ДЕТЕТО НА ЯВОР БОЖАНКОВ? КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОСТРЕЛЯНОТО ДЕТЕ?

0
122

Пак ли вътрешният министър ще му е виновен и ще му се иска оставката, че Божанков не си е възпитал детето да не пипа чужди вещи, камо ли огнестрелни оръжия?

“Както казват хората – малкият дявол.” – това коментира Божанков. 

Не звучи ли твърде лекомислено? Става дума за стрелба с оръжие, което е било лесно достъпно. Говорим за деяние, което би могло да отнеме човешки живот. И това деяние е извършено от сина на Божанков. Но последствия няма. Само един плосък коментар. Утре какво ще се случи? Големият дявол? И случаят пак ли ще се потули и никой няма да задава въпроси защо, кога, кой и каква отговорност ще понесе?

Другото фрапиращо в този криминален случай – простреляното дете е сестрата на жената на Божанков. И тук идва въпросът – защо на семейни сбирки има извадени оръжия без надзор? За семейна сбирка ли става въпрос или за мафиотска среща? 

И дали едно 11-годишно дете не може да различи пистолет играчка от реален, зареден пистолет. Оръжието е револвер марка Smith & Wesson, модел Mercury 357 магнум и пет бойни патрона с калибър 38 Special, чиято тежина е около 2кг. И в тази връзка, обяснението, че детето го помислило за играчка – малко нелепо звучи. Освен, ако вкъщи не му дават да играе с истински оръжия и за това да си е помислил, че това е поредната такава. Или има нещо покрито в разказа?

Относно вечерта на стрелбата, остават впечатления, от разказите на присъстващите, че Г-н Божанков се е изнизал набързо от местопрестъплението. После скалъпили тезата, че ситуацията ще е “ни лук ял, ни лук мирисал” и “малкият дявол”. За да може бързо да се потули случая и да не се дава гласност. Удобно медиите да не задават неудобните въпроси:

– Защо детето не е отведено на сигурно място?

– Защо не се свика и формира комисия “Божанков”, подобно на “Нотариуса” и “Пепи-Еврото”? За да се наблюдава дори от депутати случая. Както сега е модерно.

– Това достоен народен представител ли е?

Очаквайте още въпроси и подробности само в Bunt.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук