Заради очаквания сняг: Фандъкова свика оперативния щаб в София

0
581

Днес по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова се проведе заседание на Оперативния щаб за поддържане на града при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Във връзка с прогнозата за 16 януари на Националния институт по метеорология и хидрология- БАН за оранжев код – опасно време със силен снеговалеж и вятър, в Столичната община беше проведено заседание на Оперативния щаб за поддържане на града при зимни условия. В щаба влизат представители на Столичната община, СДВР, Областно пътно управление към Агенция „Пътна инфраструктура“, Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ –София, Център за градска мобилност, фирмите, ангажирани с почистването и експлоатационните дружества, работещи на територията на София.

По време на работната среща бяха обсъдени задачите на всички институции, ангажирани с различни дейности в града, както и приоритетите при почистване при обилен снеговалеж.

Първостепенна задача е осигуряването на проходимост в града при зимни условия , осигуряване на движение на масов градски транспорт, достъп до болници и училища, почистване на главни улици и булеварди в районите. При необходимост Столичната община съвместно с КАТ „Пътна полиция“ ще създаде организация за поетапно затваряне за движение на булеварди за по-ефективно почистване в условия на силен трафик. Екипи на почистващите фирми имат задачата да работят и по обезопасяване на пътищата в природен парк Витоша. При необходимост пътищата към Алеко и Копитото ще бъдат затворени за движение.

Столичната община в координация с АПИ И СДВР ще осъществи наблюдение на входно-изходни магистрали, стръмни, опасни участъци и мостове. Обсъдена бе организация за променя на маршрутите на движение на тежкотоварните камиони .

Общината поиска от „ЧЕЗ разпределение – България“ АД, „Софийска вода“ АД и „Топлофикация“ ЕАД пълна мобилизация на екипите за отстранявана на аварии и възстановяване на захранването. Екипите на експлоатационните дружества ще работят във взаимодействие с Дирекция „Сигурност“ и Дирекция „Зелена система“./24часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук