Жена чисти двора си, запали боклуци и предизвика пожар

0
297

Жена запали боклуци в двора си, пламна къщата ѝ.

На 6 август в 16:28 ч. 69-годишна жена заявиха пред властите, че е възникнал пожар в двор и къща в с. Опълченец, общ. Братя Даскалови, собственост на 57-годишна съседка.

На място незабавно е изпратен екип на РСПБЗН-Чирпан, който е загасил пожара, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Установено е, че е изгоряла покривната конструкция на къща и една от стаите с покъщнина в нея. Подателката на сигнала обяснила, че е запалила битови отпадъци и хартия в собственото си дворно място, огънят се разгорял и е преминал в съседното дворно място.

По горещи следи служители на РУ-Дулово разкриха извършител на палеж.

В хода на полицейско разследване на пожар в къща в село Златоклас, възникнал през нощта на 6 август, било установено, че запалването е умишлено.

При произшествието изгорели битова техника и 40 кв. м разг. площ от сградата.

Проведените незабавни оперативно-издирвателни действия насочили криминалистите към извършителя на деянието – 32-годишен мъж от селото. Той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

Още един инцидент при пожар:

87-годишна жена е пострадала при взрив на битова газ пропан-бутан в дома ѝ в Силистра вчера.

Екип на противопожарната служба в града се отзовал на сигнал, получен в 9,54 часа, и потушил пламъците. Според първоначалната информация произшествието е станало вследствие изтичане на газ от неизправен маркуч на газова бутилка и загазоване на помещението.

При опит да запали котлона жената е предизвикала експлозията, при която получила 30-40% изгаряния по цялото тяло. Транспортирана е в болница в Русе. Вследствие на пожара е изгоряло обзавеждането в кухнята и са опушени стените в цялото жилище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук