Европрокуратурата разследва разширението на „Чирен“

0
60

Проверката на Европейската прокуратура в „Булгартрансгаз“, която започна вчера, е по проекта за разширение на газохранилището „Чирен“. Признанието направи изпълнителният директор на дружеството Кирил Равначки по време на брифинг в Министерство на енергетиката, пише news.bg.

От своя страна служебният енергиен министър Владимир Малинов заяви, че адмирира проверката. Именно той бе шеф на „Булгартрансгаз“ при проектирането и старта на тези проекти.

Проектът за Чирен вече е бил обект на проверка на Агенцията за държавна финансова инпекция (АДФИ), която не е установила никакви нарушения.

Малинов добави, че по проекта няма извършени никакви строителни дейности и плащания. Едновременно с това Малинов заяви, че още днес ще разпореди на Български енергиен холдинг (БЕХ) и „Булгартрансгаз“ дейностите по проекта да бъдат спрени до приключване на проверката.

И Кирил Равначки, и Владимир Малинов увериха, че се оказва пълно съдействие от страна на „Булгартрансгаз“ за достъп до информация и съдействие на европрокуратурата.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук