Евродепутатът Ангел Джамбазки: Пропагандна машина беше пусната срещу Борисов

0
1425

„Това не е агенция, това е пропагандна машина, винаги е на първа линия, когато трябва да се плюе нещо, свързано с националния ни интерес“. С тези думи евродепутатът и  зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира скандала около медийната медипулация на „Дойче веле“, насочена срещу премиера Бойко Борисов.

Както „Монитор“ писа в българското издание на медията се появи текст, претендиращ да е превод на статия на известен германски журналист, който обаче се оказа, че е силно манипулиран с цел да очерни министър-председателя. В остра реакция авторът на оригиналния материал Михаел Мартенс обяви, че думите му са изопачени от протестъра Александър Андреев и заяви готовност да си търси правата.

„Дойче веле” е пропагандна машина и много антинационална. Материалите, които публикуват за България, целят обикновено унижаване на националното достойнство, пропаганда на всякакви други,  но не и български ценности. Пропагандна машина, работеща основно против България“, категоричен беше Джамбазки, който пред „Блиц“ остро разкритикува опия за медийна манипулация. С реакция по казуса излезе и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Последните двайсет години не съм срещал материал, който да окуражи България. Винаги, когато в западната преса излизат публикации срещу България, в основата стоят български интереси или среди, които чрез чуждата преса клеветят страната, това е стара практика”, заяви пред „Блиц“ лидерът на воеводите.

„Най-вероятно нещата са насочени около опитите на Бойко Борисов да намери изход  около създалото се положение с мигрантите по границите. Европейците за съжаление гледат на България като на възможност да станем една буферна зона и това се вижда. Както е казал Ботев – майкопродавци винаги ще има, за да се харесат на някого и да получат хонорар“, категоричен е Каракачанов.

Срещу изопачения анализ се обявиха и издателят Петьо Блъсков и журналиста Александър симов. Според Блъсков случилото се не е случайност и всичко е било предварително замислено, за да може после „поредните критики срещу България” да бъдат цитирани в медиите на Иво Прокопиев. Той коментира още, че тук се касае и за абсолютна диверсия, насочена срещу България.

„Българската секция на „Дойче веле” отдавна се е превърнала в един манипулативен орган, който преиначава чудовищно информацията. И основно действащо лице във всичко това е Александър Андреев. Само да припомня част от статиите му – това е човекът, който писа, че старите ценности не ни вършили работа. Българската редакция на „Дойче веле” става проводник на една анти – човешка политика“, пък заяви по казуса Симов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук