ДПС на Доган и ИТН са на една вълна, Тошко Йорданов е обнадежден – до момента са събрали 47 човека в подкрепа на правителство

0
56

Представителите на ДПС – Доган и ИТН обсъдиха по-справедливо управление без Пеевски в държавната власт. Те проведоха среща в парламента като част от разговорите с политическите сили в 50-ия парламент, които от ИТН започнаха вчера след като президентът им връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

Диалогът между политиците завърши с двустранен оптимизъм.

„Днешната среща е един от примерите, които трябва да се дават пред българското общество. От „Има такъв народ“ осъзнаваме и многократно сме заявявали, че въпреки публичното говорене на конкретни политически лидери, които все още поставят егото си на преден план, има възможност с разум и практичност да намерим необходимото мнозинство. Най-глупавата и безумна опорка, която слушам в медиите и от определени хора, е, че сега нищо не става, тъй като са намесени конкретни лични интереси. Това е огромна глупост. Надявам се всички, които гледаха срещата, да си дават сметка, че правителство е възможно още сега, без нови избори, при необходимата воля и практичност“, убеден е Станислав Балабанов (ИТН).

Той попита Джевдет Чакъров (ДПС) дали има повод за малко повече оптимизъм, отколкото през вчерашния ден. Отговорът на въпроса му бе удовлетворяващ.

„В изключително голяма част от позициите, представени на срещата, имаме общо виждане. Трябва да бъдем реални оптимисти. Бихме положили всички усилия за съставяне на правителство с оглед на потребностите, които страната има, и нашите отговорности. Редно е да се дефинират още веднъж целите и приоритетите в краткосрочен план. Трябва да положим всички възможни усилия да се състави правителство! Не сме направили необходимото за средствата по ПВУ, което е изключителна възможност за страната. Трябва да направим необходимото, за да покрием критериите“, заяви Чакъров.

От ДПС на Доган са готови срещите да продължат на експертно ниво. „Не само да говорим и да се чертаят червени линии, които да дистанцират и затрудняват бъдещ диалог. Приветствам идеята ви това да става публично пред всички наши съграждани“, каза той.

Тошко Йорданов на свой ред посочи, че е обнадежден. „И вие, и ние сме практични. Не мога да съм пророк и да знам как ще постъпят другите партии. Досега представителите на политическите партии не сме си говорили. В това отношение сме длъжници на хората.След три срещи сме 47 човека. Да видим след останалите колко ще станат“, каза в заключение той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук