Две баби от Враца и Монтана „финансираха“ ало измамници

0
76

30-годишна жителка на село Лехчево е задържана за телефонна измама.

На 11 август между 15,00 ч. и 17,15 ч. чрез множество телефонни разговори 80-годишна жена от областния град била заблудена, че е необходимо да окаже съдействие на служители на МВР, в резултат на което оставила парична сума в размер на 3 580 лв. и 500 евро до контейнер на кръстовището на бул. „Св. Климент Охридски“ и ул. „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия като съпричастна към измамата е установена 30-годишна жена от село Лехчево. При извършеното претърсване в обитавания от нея имот и направения ѝ личен обиск е установена част от паричната сума.

И още една измама, но във Врачанско.

89-годишна жителка заявила, че била въведена  в заблуждение от непознато лице, което по телефона ѝ съобщило, че внукът ѝ претърпял катастрофа и трябва да бъде опериран, като за това са нужни 2000 лева, които жената трябва да остави на външната порта на жилището си.

Задържан е 65-годишен мъж от Враца, криминално проявен, осъждан. При обиска са намерени парите, които същият взел от посоченото от него място.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук