Грациите гостуваха на премиера Борисов

0
1037
Християна Тодорова поднася на премиера възпоменателен медал от Рио.

Националките от ансамбъла по художествена гимнастика, спечелили бронзови медали на олимпиадата в Рио, гостуваха на премиера Бойко Борисов. Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Любомира Казанова се срещнаха с него в кабинета му и благодариха за подкрепата, грижите и отношението към тях от създаването на отбора до края на спортната им кариера.

На срещата присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, финансовият министър Владислав Горанов и президентът на БФХГ Илиана Раева и старши треньорът Ина Ананиева.

„Г-н Борисов, вие пръв през 2010 година протегнахте ръка на художествената гимнастика за организирането на първата Световна купа в София, което беше трамплин към нашите големи постижения! – каза Илиана Раева. – Вие лично открихте първата Световна купа, с което засвидетелствахте отношението на държавата към красивия ни спорт.“ Цветелина Найденова припомни, че премиерът първи ги е поздравил по телефона още в залата при спечелването на първата им световна титла в Монпелие през 2011 година.

Гимнастичките благодариха за предложението да им бъдат изплатени пълни премии за бронзовите медали. Те подчертаха, че през 7-те години подготовката им е била напълно осигурена от държавата.

Грациите подариха на министър председателя възпоменателен медал и бразилски сувенир, който да го пази и да му носи здраве, сили и успех. Момичетата от ансамбъла разказаха на Борисов случки от кариерата си, а той ги запозна със своето всекидневие./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук