Главчев се отказал от премиерския пост, за да запази доброто си име

0
188

За да запази доброто си име.

Така Димитър Главчев обясни пред журналисти в Париж защо взе решение да не приеме евентуална втора номинация за служебен премиер.

По-рано днес, малко преди съобщението на Президентството за избора на служебен премиер, от МС разпространиха позицията, че Главчев се отказва.

Виждате, че с всеки изминал ден се усложнява политическата обстановка. Напрежения се появиха. Стигна се до там да се иска смяната на първия човек в държавата по Конституция – на председателя на НС. Абсолютно необяснимо за мен и без основание. Чухте ли основание?! Прецених, че най-добре да си запазя доброто име, което смятам, че имам. Появиха се спекулации за мои зависимости, за които аз не знам, че имам, каза бившият премиер.

Реших, че е по-добре да постъпя по този начин. Също така не участвам в масови мероприятия. Първият път казах, че ако няма кой друг – ще поема отговорността, но се появиха кандидати. Нека им се даде шанс и на тях. Всички са свидетели, че нашето правителство си свърши работата. Няма забележки по провеждането на изборите. Запазихме европейският път на България и решихме доста други проблеми. Нека оценката я дадат българските граждани за това какво сме свършили, допълни Главчев.

А аз искам да запазя и доброто си име като професионалист в Сметната палата.

Изборът е на Радев и отговорността! Това е правомощията му. Накрая ще разберем дали е било правилно решението му, каза Главчев за решението на президента.

Външният министър няма да остане със сигурност… от това правителство.

В духа на Игрите, Главчев не си даде оценка, но каза, че добре служебният кабинет си е свършил работата. Оценяващият са гражданите.

Сметната палата може направо да се нарече ковачница на кадри, ако използваме клишета. Работил съм малко с г-жа Грънчарова, няма и година, и то в друга област. Няма как да давам оценка. Ще я дадат гражданите, каза още Главчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук