Вътрешният министър увери, че страната ни се справя успешно с охраната на границата

0
1299

Овладяването на миграционния натиск не е проблем, а предизвикателство пред нас. По мнението на всички останали ние се справяме добре. Това заяви по БНТ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.В момента центровете ни са пълни, но не правим компромис и спираме всички нелегални мигранти на българо-сръбската граница. С отпуснатите от Европа средства ще се изгради и модерна система за контрол и видеонаблюдение на границата. Освен това чрез системата за пръстови отпечатъци можем да следим кой, кога и откъде преминава, допълни Бъчварова. По думите й страната ни се справя изключително добре с опазването на границата ни, която е и външна граница на ЕС.

В нелегалния трафик на мигранти има замесени и полицаи, ние не го отричаме, но нека това не се генерализира. Образуваме дисциплинарно производство срещу такива служители с цел да прекъснем тези практики, допълни тя.

По думите й страната ни не закъснява с приемането на антитерористичния закон и призова той да не се използва политически и партийно. Той ще ограничи правата на гражданите, но това ще става само при заплаха от терористичен акт или при атентат.

Аз имах шанса да се срещна три пъти с Шимон Перес, той беше изключителен. Той много добре познаваше технологиите и много добре можеше да обясни света, каза Бъчварова по повод кончината на израелския политик./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук