Всеки, който кара с превишена скорост отива в затвора

0
925

Шофьорите, които минават транзит през Сърбия и превишат скоростта, може да се окажат в затвора за срок от 15 дни. Тези промени са влезли в сила на първи септември, предупреждават от Министерството ни на външните работи.

За целта устройствата, отбелязващи часа на преминаване през пунктовете за заплащане на магистралните такси, са синхронизирани. Ако при преминаването между два пункта средната скорост на МПС е надвишила максимално допустимите 120 км/ч, служители на пътна полиция налагат глоби на място. Те са както следва – за надвишаване с 20 км над позволените 120 глобата е 3000 динара или 50 лева. Ако устройствата ни засекат да шофираме между 141 км в час и 160, санкцията е 5000 динара, или малко над 80 лева.

Карането с над 200 км в час пък гарантира солена глоба от 2000 български лева, включително и затвор за срок от 15 дни. Освен парични глоби се налагат и наказания лишаване от право на управление на МПС за различен период от време. При превишаване на средната скорост, същата ще се изписва на касовата бележка, която се получава при заплащане на магистралните такси. Много българи минават транзит през западната ни съседка, за да стигнат до други страни от Европа. Доскоро се смяташе, че там именно могат да наваксат забавянето си, тъй като законите са по-благосклонни към джигитите, а пътните полицаи се склоняват да си затворят очите и срещу по-дребни почерпки.

/ монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук