Връщат дело на Ченалова срещу член на ВСС за обида

0
1100

Уволнената съдийка може и да се върне, ако Върховния административен съд отмени решението на колегите й

Едно от двете дела за обида срещу представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов, които заведе уволнената съдийка Румяна Ченалова, да се разгледа повторно от първоинстанционния съд. Това е решил на 12 май Софийският градски съд (СГС)

 По-рано Софийският районен съд прекратил делото, защото в тъжбата си Ченалова не посочила ЕГН на Узунов. Бившата съдийка се обидила от реплика на Узунов, че доверието в Ченалова е „близо до нула” и че чрез нея се дискредитира изцяло органа, в който тя работи – Софийския градски съд.

 И друг състав на СГС с председател Мирослава Тодорова обяви за решаване второто дело на Ченалова срещу Узунов. То е заради думите му, че съдийката се държала „като удавник за сламка“ за делото „Октопод“ и го разглеждала необосновано дълго, за да се предпази от неблагоприятни за нея обстоятелства. Ченалова води дело и срещу друг член на ВСС – Галя Георгиева.

 Според юристи Върховният административен съд може да отмени уволнението й, защото и Узунов, и Георгиева гласували за него, въпреки че Ченалова водела дела срещу тях, но те не знаели. /Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук