ВЕСЕЛБА В ЕФИР! Каролев палува рано-рано, сравни банките със секса: Размерът има значение!

0
1358

Икономистът Владимир Каролев коментира слуховете за сливане на банки у нас в „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

„България има твърде много банки. Нищо фатално няма да се случи, когато се сливат банките у нас. Ще се появи повече капитал. Имаше една банка „Биохим“ и една „Хеброс“. Те бяха погълнати от „Булбанк“ и нищо лошо не е станало. Така, например, „Пиреус“ ще бъде погълната от друга банка и всъщност клиентите ще станат клиенти на още по-голяма и стабилна банка. Не знам дали в секса размерът има значение, но във финансовия сектор има значение на пазар като нашия“, засмя се Каролев.

Той направи коментар и на новините от последните дни около кандидатурата ни за генерален секретар на ООН.

Ирина или Кристалина? И двете жени са много качествени. Бях много впечатлен от Кристалина Георгиева, която ми беше преподавател. Тя е човек селф мейд – тръгнала е от нищо, но е направила много нещо. Познавам и Ирина Бокова и съм чула същите добри неща, каквито и за Кристалина. В България се говори за баща й, за брат й и прочие. Но това са родители и братя, не е Ирина Бокова. За съжаление, в България обществото е много политически разделено. Срамувам се, че се говорят тези неща в България, посочи икономистът.

Според него с новата кандидатура на Кристалина Георгиева или е станала някаква сделка, в която българската дипломация участва, и ще излезе нещо голямо и хубаво – българска жена, шеф на ООН, или сме направили нещо байганьовско.

„Ако има сделка, това ще е спирането на санкциите над Русия и решаването на конфликта в Близкия Изток, но не знам защо точно България да са избрали за посредник. Ако има такава сделка срещу това Кристалина Георгиева да е генерален секретар на ООН, това е добре. Другото ще е байганьовското“, коментира Каролев./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук