Варненец намери снаряд в селски двор и го занесе в КАТ

0
894

Варненец намери снаряд в селски двор и след го занесе до КАТ-Варна с колата си и каза какво носи, вдигна на крак полицията в морския град. Почти четири часа служителите на реда блокираха движението около един от изходите на сградата на КАТ и Трето РУП-Варна.

„На място веднага са изпратени полицейски екипи, които да охраняват корозиралия боеприпас до пристигането на екип от сапьори на ВМС, които да приберат и обезвредят опасната находка, съобщи Ивана Милева от ОД на МВР-Варна. Според говорителят на полицията, варненецът пристигнал с колата си пред сградата на КАТ към 11,40 часа и заявил, че е намерил снаряд, който е в багажника му. Служителите предприели необходимите в такива случаи действия, за да не се стигне до нежелан взрив, материални щети и нараняване на хора.

Според първоначалните версии, човекът разчиствал имота си, който се намира в една от вилните зони на града. По-късно той споделил пред разследващите случая полицаи, че снарядът е от двора му в село Левски, край Суворово. Експертите на ВМС, които пристигнаха по-късно на място заявиха след огледа, че това е 77-милиметров снаряд. „Няма как да гръмне“, успокоиха те насъбралите се наоколо варненци от близките блокове.

Екипът отнесе снаряда с тяхна кола и най-вероятно ще го обезвреди на военен полигон край града или на гарнизонното стрелбище. От Трето РУП-Варна пък коментираха, че хората често им носели гранати и други подобни ръждясали находки, открити в имотите им, най-често при изкопни работи./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук