ВАКАНЦИЯ ПО ПРЕМИЕРСКИ: Вижте КЪДЕ ЩЕ СЪБИРА ТЕН Борисов! Ще лови сафрид заедно с…

0
1535

Правителствената резиденция „Евксиноград“ спира с гражданските почивки през август заради ваканцията на властта. Досега комплексът предлагаше почивки с предварителни записвания, но от 1 август там ще почиват хората от властта.

Марта Вачкова изкара пълноценна ваканция, като едно от любимите ѝ места беше бийчбарът, който е на плажа и е особено романтичен по време на пълнолуния. От 1 август за кратка почивка идва премиерът Бойко Борисов, който ще се впусне в лов на сафрид с една от лодките в резиденцията, което е негово любимо занимание. В морето пред „Евксиноград“ има огромна подводна скала, около която се въртят всякакви видове риби. Тази година сафридът се завъртя в района, излизат дори дребни паламуди по 150-200 грама, пише „24 часа“. Борисов обича да лови заедно с рибарите от Траката, които често излизат с лодките си пред резиденцията, ако охраняващият катер не ги прогони.

За да почивате в „Евксиноград“, трябва да се обадите още през май, за да си направите резервация. Обикновено юни и юли вече са заети, август е само за управляващите, така че места има за септември. Попълвате формуляр за кандидатстване от сайта и чакате да бъдете одобрени.

„Евксиноград“ бие по цена на нощувката останалите министерски бази. Една нощ в лятната резиденция на властта „Евксиноград“ излиза по-скъпо от престой в останалите бази, управлявани от администрацията на Министерския съвет. Това показа справка в ценоразписа на 5-те бази, предназначени за отдих на министри и депутати.

Цените на нощувката в „Евксиноград“ варират от 90 до 700 лева според сградата и сезона, като закуска не е включена. Най-скъпо излиза в мезонет на Фердинандовата къща. Най-евтино е през пролетта и есента в малък апартамент в „Тунела“. Наемането на вила „Чинар“ през летните месеци е 600 лева. Стотачка по-малко е наемът на вила „Кипарис“. Стая лукс в хотел „Манастира“ е 120 лева. Нощувката в бунгало на брега на морето излиза 300 лева./БИ НЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук