Бъчварова разкри как страната ни може да се справи с бежанския поток

0
831

Българската държава полага изключителни усилия да се подготви за неблагоприятно за нас развитие на миграционната обстановка. Това каза в Пловдив министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от „Фокус”.

Бъчварова добави, че при различни варианти, които са разработили, има яснота как да се действа, така че да бъде гарантирана сигурността на гражданите на България. „По-затворена от това, което е в момента, границата ни не може да бъде”, каза министър Бъчварова.

„Ние правим 100-процентов контрол и се регистрират всички, които са установени, че преминават границата, както и вътре на територията на страната ни, за които е установено незаконно пребиваване. Именно това обяснява резултата, който имаме в момента и който е оценен и от външни наши партньори като изключително положителен резултат да се владеят тези потоци”, посочи министър Бъчварова.

„Голямо предизвикателство би било, ако те се засилят, но това зависи от международната обстановка и състоянието в съседните държави”, каза Бъчварова и добави, че всичко това се следи. Вътрешният министър каза още, че не е имало и един ден, откакто е на тази позиция, в който правителството и министерството да не се занимават с тази опасност и с вероятността тя да бъде засилена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук