Борисов се закани: Ще има още операции и арестувани! Шефът на ДАИ е само началото

0
1105

Антикорупционният закон не е само на Меглена Кунева, а на целия кабинет. В парламента има достатъчно отговорни хора и той ще бъде приет. Ние обещахме пред Брюксел, че в рамките на година и половина ще приключим с мониторинга – това и правим.

Категоричен бе премиерът Бойко Борисов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той коментира и вчерашния арест на шефа на ДАИ (Вижте в Още по темата): „Спазени са всички правила. В ареста са участвали над 100 лица – прокурори, полицаи, следователи. Операцията е започнала още преди няколко месеца“.

До думите му по-страшно е, че всяка година по пътищата на страната загиват голям брой трудоспособни, млади българи. „Това няма да е последната подобна операция срещу купуването на фалшиви книжки. Ще има и още“, закани се премиерът.

Борисов коментира и лекарските протести: „Има няколко важни детайла. Лесно е да си опозиция, но когато правиш реформи никак не е така. Тихомълком мина т. нар. „десятък“. Москов намали с близо 60 милиона цените на лекарствата. Всички знаем, че изтичат пари от Здравната каса, но това, което правим е с цел да прекратим тази практика“.

„Сега имаме по-добри машини от редица страни, с които да лекуваме онкоболните. Така ние освободихме 4 милиона лева, които да отидат за личните лекари. За пари не се говори в тези протести. Москов ще разясни реформата и няма да има проблеми“, уверен е премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук