Борисов: Плажовете са пълни, само парламентът работи, каквито са хората, такива и политиците

0
59

Никога не съм се занимавал с ББР пряко. Помня случая за една колекторска фирма и го изпъдих веднага.

Това каза Бойко Борисов за Стоян Мавродиев.

Според събраните от разследващите доказателства, през 2019 година, кредитът от близо 150 милиона лева е отпуснат на Вълка с личното съдействие на тогавашния шеф на ББР – Стоян Мавродиев. По тази причина вчера са извършени обиски и в имоти на Мавродиев, който също не е открит на нито един от известните адреси.

Относно Румен Гайтански, Борисов заяви:

Няма за забравя, когато воювах с премиера Станишев, а аз бях кмет на София. Премиерът тогава излезе с Гайтански да мият улиците, когато ми правиха кризите с боклука. Колкото аз съм се борил, толкова никой не се е борил, и успях.

Господ бави, но не забравя, каза Борисов в духа на днешния православен празник и предвид актуалната политико-криминална обстановка.

Така е и в нашата съдебна система в един момент, допълни Борисов.

Относно забавянето на прокуратурата да разследва Гайтански, лидерът на ГЕРБ заяви, че според него „това са тежки казуси“.

Как да се прекрати политическата зависимост на прокуратурата, запитаха журналистите.

Борисов каза, че кметът на София не е направил нищо срещу фирмите за почистване.

Хубаво е сега и да проверят „Булгартабак“, каза още Борисов, коментирайки изявлението на Кирил Петков в сутрешния блок на Нова телевизия.

По негови думи големият въпрос към КПК е защо се разследват 150 млн. лева на Гайтански, но не и 150 млн. лева, които са дадени като кредит на „Булгартабак”.

„В „Булгартабак” има обезпечение единствено на хартия. 150 млн. лева са дадени на „Булгартабак” и този кредит в момента не се обслужва. Те са се съгласили да дадат обезпеченията, вместо да си платят кредита”, посочи още Петков.

Според него, ако тези обезпечения са повече от 150 млн. лева, то „Булгартабак” едва ли би ги дал, вместо да върне заема. „След определен период ще видим, че и „Булгартабак” ще е откраднала някакви пари от държавата”, каза още Петков.

Досега такива големи цифри не са получавани. Така мисля, каза още Борисов.

7 пъти прави едно и също нещо. Така подредени, ние не можем да постигнем евроатлантическа сглобка, заяви лидерът на ГЕРБ за поредните избори.

Той коментира безводието в страната и климатичните промени, които били на заден план в медиите, защото се налагат постоянните коментари за КПКОНПИ и прокуратурата.

Мен ме касае как хората да гласуват за това, което искат! ГЕРБ няма да отговоря на нападките, за да направим правителство. Темата в НС е една и съща всеки ден, каза Борисов.

Вече четвърта година хаосът в държавата продължава без правителство. Който и каквото да направи в тези служби – МВР, прокуратурата, следствието, може да бъде обявен, че има политическа поръчка, каза той. Сега отново сме в избори. В България вече сигурно трябва всички да излизат във ваканция, когато сме в кампания, за да не ги обвинят в политическа поръчка, каза още Борисов.

Той каза, че каквито са хората, такива са и политиците.

Не съм запознат със случващото се в Булгартрансгаз. Мога да говоря само колко е важно разширяването на Чирен. Последните 4 години нямаме никакво касателство към този проект, така че да отговорим какво е ставало. Когато се купуваха 20% от пристанището в Александропулис, за да стане българска собственост, беше свързано пряко със съхранението на втечнен газ. Тогава капацитетът на Чирен беше около 500 кубика, а ни трябваха поне 1200. Затова взехме решение да го разширим, за да завършим целия процес. Изключително важно е за България, дано не са направили нещо, с което да го компрометират, каза Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук