Борисов: Не ни трябва образован и с титли президент, а да е народен

0
1338

Има нова обстановка в света и това променя визията за новия президент на България. Той трябва да е ОБЕДИНИТЕЛ, да консолидира нацията, не да я разделя.

Това заяви премиерът пред Нова тв.

Борисов заяви, че преосмисля кандидатурите, че не търси кандидат с титли, а да бъде приет от всички в България, след като бъде избран.

Нацията в следващите години ще има нужда от човек, който да балансира в съвременния свят и да консолидира нацията. Ще кажа кой е кандидатът през септември, каза Бойко Борисов по Нова тв.

По думите му социалната политика изобщо не зависи от президента.

Гарантът и за ЕС, и за НАТО на първо място са партиите, и второ, кабинетът, който взима решения за финансиране на някои програми. Чак на трето място е президентът.
Но в сегашната ситуация преосмислям кандидатурата.

Ако трябва да бъде описана с една дума – не трябва да е с много образование или с много титли. Трябва да е приет от всички.
Много е силно човек да си припише някаква титла, която не му е дадена от хората – така отговори Борисов на въпроса дали той се чувства като обединител.

Президентските избори са толкова далече, свързани с напрежението, което е в света, че са ми последна грижа в момента. Ще му дойде времето на тази тема.

Ще не се наложи да решаваме изключително тежки казуси през тези месеци.

За себе си Борисов заяви, е трудно би си пришил титла, която народът не му е дал.

Той пак повтори, че чак през септември ще извести името на кандидата на ГЕРБ.

източник: epicenter.bg

*(заглавието е на bultimes.com)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук