Free Porn
xbporn
петък, септември 27, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Борисов и Меркел се срещат след седмица в Берлин

Борисов и Меркел се срещат след седмица в Берлин

0
1144

Германският канцлер Ангела Меркел ще проведе на 26 и 27 август в Берлин разговори с редица свои колеги от Европейския съюз, сред които и българският премиер Бойко Борисов.

Разговорите са във връзка с подготовката на срещата на върха в Братислава, обяви на брифинг говорителят на Меркел – Щефан Зайберт, цитиран от Риа Новости.

От 22 до 26 август Меркел ще посети Италия, Естония, Чехия и Полша, а след това, по думите на Зайберг, ще замине за Варшава, където на 26 август ще участва в среща на правителствените глави на държавите от Вишеградската четворка – Полша, Чехия, Словакия и Унгария.

След завръщането си от Варшава, същия ден вечерта Меркел ще приеме в резиденцията си Мезеберг премиерите на Холандия, Швеция, Финландия и Дания. На следващия ден германският канцлер ще се срещне с премиерите на Австрия, България, Словения и Хърватия.

„24 часа” съобщава, позовавайки се на източници в правителството, че премиерът няма да посети Истанбул за среща с турския президент Реджеп Ердоган, както бе предвидено от месеци. Вместо това той ще пътува за разговорите с Ангела Меркел в Берлин.

Борисов бе поканен от Ердоган на откриването на нов мост в Истанбул. Първоначално то било предвидено за сряда, 24 август, но било пренасрочено за петък, 26-ти. Именно за тогава е насрочено началото на визитата на Борисов в Германия.

Припомняме, че наскоро в телевизионно интервю Борисов обяви, че ще използва посещението, за да убеди турския президент Ердоган да се придържа към споразумението с ЕС за бежанците./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук