Бащата на Яна изригна пред медията ни: Чеци не е невинен и нищо не е отменено!

0
1392

„Нищо не е отменено и Чеци не е невинен, единственото, което върнаха е обжалването ми за доживотната присъда“, това обяви пред ПИК, бащата на Яна, Явор Кръстев. „ВКС отмени присъдата на Русинов и върна делото за разглеждане и става дума за присъдата, която му е дадена на втора инстанция и аз я обжалвам. Той има една присъда на първа инстанция на доживотна, след той е обжалва на Апелативен съд и я свалят на 19 години. Аз обжалвам във ВКС тази присъда, от там обаче я свалят на Апелативен съд и я пускат да се разгледа от друг състав“, заяви Явор Кръстев, който повече от две години ходи по мъките и съдилищата в опит за възмездие. Очевидно афектиран от пълния абсурд, на който ставаме свидетели и това, че един убиец ще се измъкне, той отказва да приеме фактите и изригна пред репортер на ПИК (Вижте в „Още по темата“).

А истината е повече от абсурдна – Върховният касационен съд е върнал делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина за ново разглеждане от Апелативния съд заради съществени процесуални нарушения и липсата на достатъчна яснота за автора на деянието. Това се разбира от сайта на ВКС.

„В светлината на новоприетите факти за механизма на изпълнението му, недостатъчна яснота за крайния час на настъпване на смъртта, както и поради игнориране на данни за присъствие на други три лица, за което са свидетелствали редица веществени доказателства“, пише в решението на съда. Това на практика означава, че в момента Чеци и свободен човек.

Припомняме, че Яна Кръстева беше убита на 9 юли 2011 г. в Борисовата градина. Тялото й бе намерено няколко дни по-късно, а Чеци беше задържан половин година след убийството.

Първоначално той беше неоткриваем и беше обявен за национално издирване. Русинов се включи в скайп разговор с Мартин Карбовски няколко седмици след това. Впоследствие той беше задържан за кратко на летище София и след това освободен. Първоначално арестуван беше Пламен Трифонов, който прекара четири месеца в ареста, а впоследствие прокуратурата свали всички обвинения срещу него.

Разследващите се насочиха към Русинов, след като излязоха резултатите от международно изследване на намерените по тялото на Яна косми. Тогава стана ясно, че два от тях са на Русинов, и тогава той призна, че двамата са имали сексуален, но доброволен контакт, след което Чеци си е тръгнал, като оставил момичето да спи в храстите./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук