Баба метна на мними униформени 1500 лв.

0
295

Вчера в 11:20 ч. в РУ-Гълъбово е получено съобщение от жена, че нейна съгражданка вероятно е станала жертва на телефонна измама.

Адресът незабавно е посетен от полицейски служители, където е установено, че 82-годишна е станала жертва на телефонна измама по схемата „съдействие на полицията“ и е оставила под лек автомобил чанта с 15 450 лева, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

След издирване за 24 часа е задържан 49-годишен мъж, като паричната сума е установена в автомобила, управляван от него.

Мъжът е предал парите.

В Чипровци също са разкрили извършител на измама. В дните от 20 юли до 1 август мъж измамил 77-годишна местна жителка, като я уговорил да ремонтира покрива ѝ, при което жената предала 2 000 лв., а уговорката не била изпълнена.

Задържан е 26-годишен от село Горни Лом.

90-годишна от Ловеч е следващата жертва на телефонна измама.

На 6 август, в интервала от 12.30 ч. до 15.10 ч., жената е получила телефонни обаждания на мобилен и стационарен телефон от двама мъже представили се за служители на МВР. Те са изискали от потърпевшата да им предостави сумата от 1500 лева за нуждите на текущо разследване, с обещанието по-късно да ѝ бъдат върнати.

Възрастната жена е хвърлила парите през терасата на жилището си, поставени според указанията на мнимите полицаи в найлонов плик.

Всички случаи са докладвани на прокуратурата.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук