Арестуваха 14-годишно момиче с канабис в Перник

0
555

На 16 август, в условията на специализирана полицейска операция, служители от Второ РУ проверили 14-годишно момиче. При направения му личен обиск, у него били намерени и иззети две цигари, съдържащи суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви наркотест. Девойката била задържана за до 24 ч. по Закона за МВР и работата продължава, съобщават от пресцентъра на полицията.

С 1, 85 промила алкохол в издишания въздух е шофирал лек автомобил „Сеат“ 34-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на 17 август около 10 минути след полунощ, в пернишкия кв. „В. Левски“. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

Вчера около 21, 30 ч., на ул. „Струма“ в областния град бил проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 19-годишен от гр. Батановци. Тестът му за наркотични вещества индикирал положително на марихуана. Младежът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

16-годишен ще отговаря за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Вчера около 16, 50 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ възникнал спор между непълнолетния и 64-годишен собственик на магазин. Младият мъж нанесъл лека телесна повреда на опонента си и счупил стъкло на входна врата на магазина, оттегляйки се в неизвестна посока. Органите на реда предприели издирвателни действия и много скоро младежът бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Разследването продължава по чл. 216 от Наказателния кодекс.

51-годишен е задържан за нанасяне на побой в условията на домашно насилие. Инцидентът е станал на обществено място, в пернишкия кв. „Изток“ около 16, 10 ч. в края на миналата седмица. Граждани подали сигнал, че мъж бие жена. Органите на реда реагирали незабавно и на място задържали 51-годишният мъж. Пострадалата 22-годишна била прегледана в болнично заведение и освободена за домашно лечение. Установено е, че двамата имали връзка. Разследването продължава по чл. 131, ал. 1 ,т. 5 от Наказателния кодекс.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук