Ако махнат Стоянов, Пеевски го взима в новата му партия

0
505

Делян Пеевски е склонен да покани Калин Стоянов в новата си партия.

Той смята действията на Радев за противоконституционни, а за личността на вътрешния министър – че е професионалист.

Въпросите са към друг човек, който доведе ситуацията до тук – Мистър Кеш Радев. Вчера Конституцията беше прегазена, колеги.

Така започна коментарът на Пеевски за вчерашните събития около несъществуването на кабинета „Кожарева“.

Автентично можете да попитате Кирил Петков, че той е довел Калин Стоянов. Той е лежал в една кола заедно с него и Петър Петров. Лежал на задната седалка като в сандвич. От едната страна е бил Калин Стоянов, от другата Петров, а по средата е бил Кирил Петков. Какво са правили, ще ги питате тях, каза Пеевски.

Смятам, че този министър си върши работата професионално. Изборите бяха проведени много добре. Всички международни организации, които наблюдаваха, нямат коментари. Не знам защо сега се сетиха колегите да казват нещо за тези избори, заяви още Пеевски.

Днеска питах Кирил Петков „В какво обвиняваш Калин Стоянов?“. Ако Стоянов фалшиво е обвиняване от тези хора, че е мои човек, казвам следното: Ако Мистър Кеш Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, аз винаги съм седял зад всички достойни полицаи, защото те пазят живота и здравето на хората, го обявявам днес. Ако бъде уволнен по най-несправедливия начин Калин Стоянов, заради лъжи и измислици на бандата на Кешовете, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа, на моя партия!, каза Пеевски.

Имам чисто професионални отношения само по проблематики. Този човек се ползва с доверието на българските полицаи.

Тази ситуация трябваше да бъде решена вчера по следния начин: Президентът да не наруши Конституцията. Той я наруши безвъзвратно. Българския политически елит, който го няма вече, не реагира. Той отправя България право към Москва. Никой не му се възпротиви. Днес ако имаше нормални лидери и партии, трябваше да има подписка до КС, да се тълкува какво направи той вчера.

Г-н Борисов гласува ли тази Конституция с мен и Кирил Петков – гласува я. Беше ли нарушена вчера? Беше нарушена! Имаше ли изказване по темата? Не!, коментира Пеевски.

Както винаги като легитимни, така Пеевски каза, че „му изглежда“ срещата в 14 ч. в Росенец в летните Догански сараи.

„Няма кворум. Там няма да има достатъчно легитимни. Аз знам колко души ще отидат там, защото знам кои са дерибеите, които ще отидат. Другите нормалните хора в ДПС подкрепят мен и те нямат да отидат. Това, което се случи днеска там е измама. Ако бъде направено нещо, винаги ще бъде оспорена от мен. Почетният председател си има своите права, той няма такива права (да бъде свален Пеевски). Когато почетният председател и Чакъров се опитаха да откраднат марката на ДПС, те загубиха стойността си спрямо устава, защото се нелегитимни и двамата!“

Ще видите, така Пеевски отговори на това как ще се яви на изборите.

Този орган нищо не може да реши днес. Това са ПР-медийни ходове, за да се създаде впечатление, че има доверие. Доверие не може да има. Те трябва да питат Доган: „Г-н Доган, къде са тези 30 млн. лв., които откраднахте от ББР, и като чуем този отговор от него, ще продължим, завърши Пеевски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук